26 Jan

Baby blender recepten; Ontdek hier populaire recepten

Heb jij een baby blender, of overweeg je om er één in huis te halen? Dan is het niet zo heel gek dat je meer wilt weten over lekkere recepten. Je kunt namelijk met dit product de allerlekkerste baby hapjes maken. Samen met https://jouw-baby.nl/ hebben we onderstaande recepten voor jou bedacht, welke je gemakkelijk kunt maken met een babyblender. Voor alle onderstaande recepten geldt; maak alleen gebruik van verse groenten en fruit, was deze grondig voordat ze in de babyblender gaan en sla potjes fruit en groenten over. Je kunt eventueel ook diepvries fruit en groenten gebruiken. 

Aardbei banaan hapje

Gebruik hiervoor een halve banaan en 3 tot 4 aardbeien. Snij de banaan en de aardbeien klein en voeg ze toe aan de baby blender. Pureer het geheel tot een gladde puree, of een wat grovere als je kleine wat ouder is, en je kindje kan lekker gaan smikkelen. Voeg geen extra suiker toe, want dat bevat het fruit al genoeg. Wil je het bewaren? Kook het geheel dan een paar minuten, verdeel het in kleine bakjes en stop het in de vriezer. 

Bloemkool hapje

Snij de bloemkool klein en stop het in de baby blender. Sommige babyblenders hebben namelijk ook de optie om het voedsel te stomen. Mocht jouw blender dat niet hebben, kook de bloemkool dan in een pannetje. Bewaar tevens dan wat kookvocht, waarmee je het geheel tot een gladde puree kunt mixen. Goed om te weten: je kunt een bloemkoolhapje zo'n 2 tot 3 maanden bewaren in de vriezer, dus je kunt het ook in batches maken. 

Wortel puree

Voor deze wortel puree gebruik je een kleine aardappel en een wortel. Snijd de schil van de wortel en de aardappel, snij vervolgens alles in kleine stukjes en kook alles tot dat het zacht is. Doe het dan in de babyblender, samen met wat kookvocht en pureer het geheel tot een gladde massa. 

Broccoli hapje

Snijd de broccoli klein en stop het in de baby blender. Sommige babyblenders hebben namelijk ook de optie om het voedsel te stomen. Mocht jouw blender dat niet hebben, kook de broccoli dan in een pannetje. Bewaar tevens dan wat kookvocht, waarmee je het geheel tot een gladde puree kunt mixen. Goed om te weten: je kunt een broccolihapje zo'n 2 tot 3 maanden bewaren in de vriezer, dus je kunt het ook in batches maken. 

Nog een aantal andere lekkere en simpele recepten:

  1. Banaan en appel puree: Schil een rijpe banaan en een appel, snijd ze in stukken en pureer ze met een babyblender tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat water toe als de puree te dik is.
  2. Aardbei en yoghurt puree: Pureer een handvol aardbeien met een babyblender en meng ze met een eetlepel volle yoghurt.
  3. Wortel en abrikoos puree: Schil en snijd een wortel in stukken en pureer het met een halve abrikoos en een theelepel honing in een babyblender.
  4. Papaja en mango puree: Snijd een papaja en een mango in stukken en pureer ze met een babyblender tot een glad mengsel.
  5. Spinazie en courgette puree: Snijd een courgette in stukken en kook het samen met een handvol spinazie in een pan met water. Pureer vervolgens de groente met een babyblender tot een glad mengsel.
  6. Perzik en kers puree: Snijd een perzik en een handvol kersen in stukken en pureer ze met een babyblender tot een glad mengsel.

Houd hier rekening mee, tijdens het maken van babyhapjes

Als je kleine 4 maanden oud is, pureer dan heel zacht. Het liefst zonder stukjes. Merk je dat het mengel te droog is? Voeg dan wat water toe. Is je kleine 5 maanden oud, dan mag de puree wat dikker zijn. Het liefst wel nog zonder stukjes, maar voeg dan wat minder water toe. Bij 6 tot 9 maanden oud mogen er best wat stukjes fruit of groente in de puree zitten. Is je kleine ouder dan 9 maanden, dan mag de puree best wat grof zijn.

+